top of page

Danish Newspaper: ‘We failed’ - apologise for not questioning government Covid-19 narrative


A major newspaper has published a stunning apology to readers, saying it had “failed” in its coverage of Covid-19.


A Danish newspaper has apologised to its readers for not being critical enough in its reporting of government coronavirus case numbers.

In an article in the Ekstra Bladet tabloid last week headlined “We Failed”, journalist Brian Weichardt issued a mea culpa to the public on behalf of the media for not doing more to interrogate Covid-19 statistics.

Weichardt wrote that for nearly two years, both the press and the public had been “almost hypnotically preoccupied” with authorities’ daily coronavirus updates, obsessing over infections, hospitalisations and deaths, as the significance of the “smallest movements” was “laid out by experts, politicians and authorities, who have constantly warned us about the dormant corona monster under our beds”.

“The constant mental alertness has worn out tremendously on all of us,” he wrote. “That is why we – the press – must also take stock of our own efforts. And we have failed.”


Source: https://www.news.com.au/finance/business/media/we-failed-danish-newspaper-apologises-for-not-questioning-government-covid19-numbers/news-story/5f360ab5764cf9bcfb0d8edae7160658


Original danish article:


I NÆSTEN to år har vi – pressen og befolkningen – været nærmest hypnotisk optagede af myndighedernes daglige coronatal. VI HAR STIRRET på tal-pendulets svingninger, når det gjaldt smittede, indlagte og døde med corona. Og vi har fået betydningen af pendulets mindste bevægelser udlagt af eksperter, politikere og myndigheder, som konstant har advaret os om det slumrende corona-monster under vores senge. Et monster, der bare venter på, at vi falder i søvn, så det kan slå til i nattens mulm og mørke. DET KONSTANTE mentale alarmberedskab har slidt enormt på os alle sammen. Derfor må vi – pressen – også gøre status over vores egen indsats. Og vi har fejlet. VI HAR IKKE været vakse nok ved havelågen, når myndighederne skulle afkræves svar på, hvad det konkret betød, at folk er indlagt med corona og ikke på grund af corona. For det gør en forskel. En stor forskel. Helt præcist har de officielle indlæggelsestal vist sig at være 27 procent højere end det reelle tal for, hvor mange der er på sygehuset, alene fordi de har corona. Det ved vi først nu. DET ER SELVFØLGELIG først og fremmest myndighederne, der har ansvaret for at oplyse befolkningen korrekt, præcist og ærligt. Tallene for, hvor mange der er syge og døde af corona, skulle af indlysende grunde have været offentliggjort for længst, så vi fik det klareste billede af monstret under sengen. I DET HELE TAGET lader myndighedernes og politikernes beskeder til befolkningen i denne historiske krise meget tilbage at ønske. Og derfor ligger de, som de har redt, når dele af befolkningen mister tillid til dem. ET ANDET eksempel: Vaccinerne bliver konsekvent omtalt som vores ’supervåben’. Og vores sygehuse kaldes ’supersygehuse’. Ikke desto mindre er disse supersygehuse åbenbart maksimalt pressede, selvom næsten hele befolkningen er bevæbnet med et supervåben. Selv børn er vaccineret i enormt omfang, hvilket man ikke har gjort i vore nabolande. DER ER MED ANDRE ord et eller andet her, der ikke fortjener betegnelsen ’super’. Om det er vaccinerne, sygehusene eller en blanding af det hele, er hver mands bud. Men magthavernes kommunikation til befolkningen fortjener i hvert fald på ingen måde betegnelsen ’super’. Tværtimod.


Source: https://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/vi-fejlede/9072013 Click on link and google will automatically translate.

bottom of page